Розділи

    • 06 вересня 2022

    Моніторинг стану питної води у Вінницькій області станом на 06.09.2022

    За даними Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб за період з 29.08. по 05.09.2022р. лабораторно досліджено 350 проб води з водогонів області на санітарно-хімічні, бактеріологічні показники та вміст радіонуклідів. За результатами досліджень встановлено:

    -333 (95,1%) проби відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнгічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною по всіх досліджених показниках.

    -17 (4,9%) проб не відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною за показниками:

    -каламутність (комунальний водогін м. Калинівка);

    - перманганатна окиснюваність (інтегральний показник органічного забруднення) м. Хмiльник КП«Хмільникводоканал» та комунальний водогін м. Калинівка;

    -загальна жорсткість (сільські водогони сіл Серебринці та Кукавка Могилів-Подільського району).

    Зазначені відхилення пов'язані з «цвітінням» р. Південний Буг, стоком органічних забруднень у вододжерело з опадами та внаслідок господарської діяльності, а на сьогодні ще й зі зменшенням водозабору та застійними явищами у водопровідній мережі через міграційні процеси.

    Вміст радіонуклідів у питній воді в межах норми. Наразі ситуація з забезпеченням питною водою в області є контрольованою.

    Попереджаємо про необхідність кип'ятіння та відстоювання води перед вживанням. Надавайте перевагу бутельованій воді та воді на розлив!

    Більше інформації:

    www.cgz.vn.ua

    https://youtube.com/channel/UClqgHWnGoo3My5OwHLj37eA

    https://www.instagram.com/cdc_vinnytsia

    https://www.facebook.com/CDCVinnytsia