Розділи

    • 03 червня 2022

    Шановні керівники підприємств, закладів, установ, мешканці та гості нашого міста!

    Державна установа «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» (далі ДУ «ВОЦКПХ МОЗ У») висловлює свою повагу та запрошує до тісної співпраці по різних напрямках нашої діяльності відповідно до Сфери акредитації нашої установи!

    Чому саме з нами, запитаєте Ви?

    По – перше: Ми є державною установою, яка надає, як безкоштовні, так і платні послуги по самим низьким та фіксованим цінам, які не підвищувались з 2019 року. Цінову політику нашої установи можна побачити на веб-сайті www.cgz.vn.ua.

    По – друге: Випробувальний центр ДУ «Вінницький ОЦКПХ МОЗ України» акредитований відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025 Атестат про акредитацію №20832 від 01 червня 2021року, який дійсний до 06 березня 2024року.

    Що входить до Сфери акредитації?

    Харчові продукти та вода питна (органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні, токсикологічні, радіологічні, паразитологічні випробування, визначення ДНК генетично модифікованих організмів), воду відкритих водойм, ґрунт, атмосферне повітря, повітря житлових і громадських будинків, повітря робочої зони, харчові продукти, полімерні та інші матеріали, вироби, що контактують з харчовими продуктами, засоби побутової хімії, біоматеріал, будівельні матеріали та мінеральна будівельна сировина (радіологічні випробування), вимірювання фізичних факторів тощо.

    Лабораторії (санітарно-гігієнічна, лабораторія електромагнітних полів та інших фізичних факторів, бактеріологічна) атестовані на право проведення санітарно-гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища та трудового процесу з метою атестації робочих місць. Інформацію про лабораторії внесені до інформаційного переліку та розміщено на офіційному веб-сайті Держпраці (http://dsp.gov.ua/informatsiia-pro-atestovani-laboratorii).

    По – третє: Ми маємо надзвичайно великий досвід практичної роботи! Лише після реорганізації 2013 року вже близько 10 років. Щорічно проводиться близько 10 тис. вимірювань згідно Сфери акредитації. Лабораторні випробування проводяться високваліфікованим персоналом, який проходить безперервний цикл професійного навчання та підтверджує, або підвищує свій кваліфікаційний рівень один раз на 5 років.

    Фахівці нашого Центру постійно залучаються Обласним центром післядипломної освіти медичних працівників до проведення занять на курсах підвищення кваліфікації з циклів: "Лаборанти санітарно-гігієнічних лабораторій", "Помічники лікаря-епідеміолога", "Фельдшери санітарні".

    По – четверте: Наші лабораторії забезпечені приладами високої чутливості, а саме:

    1. Атомно-адсорбційний спектрофотометри С-115М1.

    2. Газові хроматографи Кристал.

    3. Аналізатор вольтамперометричний АВА-2.

    4. Полярограф ПУ-1.

    5. Аналізатор ртуті РА -915М.

    Чи гарантуємо ми достовірність наших результатів?

    Оскільки наші лабораторії працюють в системі ДСТУ ІСО 17025, тому все обладнання та поживні середовища проходять постійну перевірку якості. Персонал проходить постійні зовнішні та внутрішні перевірки знання та правильність використання методик досліджень. Дослідження, які входять в Сферу нашої акредитації, затверджені Національним агентством з акредитації України (далі НААУ). НААУ здійснює постійний контроль за відповідністю акредитованих органів вимогам акредитації.

    З повагою адміністрація установи.