Розділи

    • 29 березня 2023

    Фахівці ВСП Іллінецький відділ ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» відвідали Оратівську ТГ

    Фахівці відокремленого структурного підрозділу Іллінецький відділ ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» днями здійснили моніторингові виїзди у населені пункти Оратівської ТГ з метою відвідування закладів освіти, торгівлі, медичних закладів, фермерських господарств та об'єктів водопостачання.

    Мета візитів - профілактика інфекційних та неінфекційних захворювань у вищезгаданих закладах, а також здійснення протиепідемічних дератизаційних робіт, інструментальних досліджень параметрів мікроклімату та рівнів освітленості, відбір води питної для дослідження та змивів з медичного обладнання та інструментарію на якість стерилізації.

    За результатами лабораторних досліджень 11 проб води питної (12,2%) iз 90 досліджених не відповідали санітарним вимогам по мікробному забрудненню.

    В 38 пробах питної води із 86 зареєстровано відхилення від норми по санітарно-хімічних показниках (44%), зокрема перевищення за вмістом нітратів зареєстровано у 8-ми пробах (9,3%), по загальній жорсткості не відповідаючих 11 проб (12,7%), по мутності і кольоровості - по 9 проб (по 9,4%).

    За результатами інструментальних досліджень параметри мікроклімату не відповідали нормативам у 13 загальноосвітніх закладах із 20 відвіданих (42 виміри температури повітря в приміщеннях нижче норми iз 225, що склало 18,6%).

    Рівні освітленості не відповідали в 6 загальноосвітніх закладах iз 20 відвіданих (14 вимірів із 120 не відповідали нормі, що склало 11,6%).

    У закладах дошкільної освіти параметри мікроклімату не відповідали нормативам у 13 випадках iз 17 відвіданих об'єктів (59 вимірів температури повітря в приміщеннях нижче норми iз 270, що склало 21,8%).

    Рівні освітленості не відповідали в 5 дошкільних закладах із 17 відвіданих (13 вимірів iз 140 не відповідали нормі, що склало 9,2%).