Розділи

    • 29 березня 2023

    CDC схвалили використання бівалентних вакцин для профілактики COVID-19 для дітей від 6 місяців до 5 рокі

    Центри контролю та профілактики захворювань (CDC), США, розширили можливість використання оновлених (бівалентних) вакцин для профілактики COVID-19: тепер отримати щеплення цими вакцинами можуть і діти віком від 6 місяців до 5 років.

    Діти цього віку, що раніше отримали первинний курс щеплень вакциною Модерна, можуть отримати бустерну дозу бівалентною вакциною Модерна за 2 місяці після завершення первинного курсу. Дітям ж віком від 6 місяців до 4-х років, які зараз отримують первинний курс щеплень вакциною Pfizer, бівалентну вакцину Pfizer буде введено як третю дозу первинного курсу.

    Оновлені вакцини для профілактики COVID-19 забезпечують захист від штамів вірусу, що почали циркулювати нещодавно.

    Найважливіше, вакцини для профілактики COVID-19 надзвичайно важливі для забезпечення довготривалого захисту, оскільки набутий внаслідок перенесеної хвороби чи щеплення імунітет з часом знижується, а вірус продовжує мутувати.

    Більшість дітей цієї вікової групи досі не отримала жодної дози вакцини від COVID-19.

    CDC працює над тим, аби збільшити впевненість батьків та медичних працівників в необхідності вакцинації дітей від COVID-19 і покращити показники щеплень серед 95% дітей, що не отримали жодної дози вакцини або ж не завершили первинний курс щеплень. Батькам рекомендовано проконсультуватись зі своїм лікарем, аби уточнити, чи їхня дитина отримала всі необхідні дози вакцини від COVID-19 та інших вакцин.

    Джерело:

    http://immunization.site/